T.C.
YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
1- Mülkiyeti Yakutiye Belediyesine ait Kuloğlu Mahallesi ( 677 ada, 12 parsel, bağımsız bölüm 52 ) bulunan iş yeri ; Belediyemiz görev ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan Reklam Panoları aşağıda tabloda belirtilen muhammen bedelleri ve geçici teminat miktarları bir yıllık olup 3 (üç) yıllığına kiraya verilmesi işi ihalesi yapılacaktır.
2- Mülkiyeti Yakutiye Belediyesine ait İstasyon Mahallesi ve Kavak Mahallesinde bulunan aşağıdaki tabloda ada parselleri belirtilen 3 adet iş yerinin satış işi ihalesi yapılacaktır.
3- Aşağıdaki tabloda ihale edilecek olan iş yerleri ile Reklam Panoları kiralama ve satış işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a ( Kapalı teklif usulü) ile ihale edilecektir.
SIRA NO |
MEVKİİ |
VASFI |
ADA |
PARSEL |
ALAN (m2) |
BAĞIMSIZ BÖLÜM NO |
VERİLİŞİ |
MUHAMMEN BEDEL |
GEÇİCİ TEMİNAT |
İHALE TARİH/SAAT |
1 |
İstasyon Mahallesi |
İş Yeri |
1176 |
16 |
61.86 |
138 |
Satış |
389.718,00 TL |
11.691,54 TL |
17.07.2025 10:00 |
2 |
Kavak Mahallesi |
İş Yeri |
3119 |
9 |
47 |
43 |
Satış |
296.100, 00 TL |
8.883,00 TL |
17.07.2025 11:00 |
3 |
Kavak Mahallesi |
İş Yeri |
3119 |
9 |
47 |
44 |
Satış |
296.100,00 TL |
8.883,00 TL |
17.07.2025 14:00 |
4 |
Kuloğlu Mahallesi |
İş Yeri (Çay Ocağı) |
677 |
12 |
343,44 |
52 |
Kira |
240.000,00 TL ( 1 YILLIK ) |
7.200,00 TL |
18.07.2025 10:00 |
5 |
Belediyemiz Görev ve Sorumluluk Alanları |
Reklam Panoları |
- |
- |
125 Adet |
- |
Kira |
956.250, 00 TL ( 1 YILLIK) |
28.687,50 TL |
18.07.2025 11:00 |
İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatlerde (Muratpaşa Mahallesi Ali Ravi Caddesi No:77 Yakutiye Erzurum) Belediyemiz Hizmet Binasının 3. kattaki Meclis salonunda Encümen (İhale Komisyonu) huzurunda yapılacaktır.
İhaleye katılmak isteyenlerin sıra numarası 1.sıradan 3.sıra dahil en geç 16/07/2025 tarihi saat 16:00’ya kadar,
İhaleye katılmak isteyenlerin sıra numarası 4.sıradan 5.sıra dahil en geç 17/07/2025 tarihi saat 16:00’ya kadar,
aşağıda belirtilen belgeleri ( ihale evraklarını) hazırlayarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
İHALEYE KATILMAK İSTEYEN İSTEKLİLERDE ARANACAK ŞARTLAR
4. İsteklilerden ihaleye katılabilmeleri için istenen belgeler:
4.1 Kanuni ikametgah belgesi (e devletten alınacak)
4.2 Kimlik fotokopisi (Gerçek kişilerde kişiye ait, tüzel kişilerde ise Şirket Müdürü veya yetkilisine ait)
4.3 Teklif Mektubu (Şartname ekinde verilecektir)
4.4 Türkiye de tebligat için adres beyanı (şartname ekinde verilecek)
4.5 Gerçek kişilerde Noter tasdikli imza beyannamesi
4.6 Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin imza sirküleri,
4.7 Tüzel Kişi olması halinde kayıtlı olduğu odadan alınacak (2025) yılı içerisinde alınmış oda kayıt belgesi.
4.8 Vekaleten ihaleye katılım halinde istekli adına teklifte bulunacak kişilerin noter tasdikli vekaletnamesi ile Noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri
4.9 Geçici teminat, (Geçici teminat tutarı muhammen bedelin en az %3’ü kadardır. Nakit ödenmesi halinde Belediyemiz veznesine veya Belediyemizin Halk Bankası TR 06 0001 2009 3420 0007 0000 40 no lu hesabına ödenebilir ve açıklama kısmına hangi ada, hangi parsel, hangi bağımsız bölüm ve geçici teminat olduğu belirtilmelidir) Geçici teminat tedavüldeki Türk Parasının dışında 2886 sayılı Yasanın 26’ncı maddesinde sayılan değerler de teminat olarak kabul edilebilir. (Teminat mektubu süresiz olacaktır. ) Kiralama ihalesi yapılacak olan taşınmazlar her türlü vergi, resim, harç, kdv ve sözleşme vergileri ile noter masrafları alıcıya aittir. Satışı yapılacak olan taşınmazlar KDV den muaf olup diğer her türlü vergi, resim, harç ve karar damga vergisi alıcıya aittir.
4.10 İhale dokümanın satın alındığına dair belge. Bu ihaleye ait İdari Şartname Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden satış işi ve kira işi için 500,00 TL (Beş yüz Türk Lirası) karşılığında temin edilebilir veya ücretsiz görülebilir. İhaleye iştirak edecek olan istekliler kiraya verilecek veya satılacak iş yerleri için ayrı ayrı şartname satın almak zorunda olup şartname makbuzunu hangi ada parsel için ihaleye girmek istiyorsa o ada parsel için hazırladığı ihale evrakları ile birlikte sunulması zorunludur.
4.11 Ortak Girişim olması halinde ortaklarca imzalanan ortak girişim beyannamesi (şartname ekinde verilecektir), İhale üzerinde kalması halinde ortaklarca noterden imzalanmış ortaklık sözleşmesini sözleşme öncesi idareye vermek zorundadır.
4.12 Ortak Girişimlerde istenilen belgelerin her biri her ortak tarafından ayrı ayrı aynı ihale zarfında sunulacaktır.
4.13 Belediyemiz Gelirler Müdürlüğünden temin edilecek borcu olmadığına dair belge
4.14 Postada meydana gelebilecek gecikmeler dikkate alınmaz.
4.15 İhale komisyonu (Encümen) ihaleyi yapıp yapmamakta, uygun bedeli seçmekte serbesttir.
4.16 Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
4.17 Satışı yapılacak olan taşınmazlar KDV den muaf olup, her türlü vergi, resim, harç ve sözleşme giderleri ihale üzerinde kalan istekliye aittir.
4.18 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihalelere katılmaktan yasaklı olanlar, bu ihaleye katılamazlar.
4.19 Reklam panolarına teklif verecek olan isteklinin iş bitirmesi teklifinin en az %10 nu karşılaması gerekmektedir. (Her türlü reklam veya afiş işi iş bitirme olarak değerlendirilecektir.)
İlan olunur.