HİZMET DEDİĞİN BÖYLE OLUR

KIRSAL alanda yaşayan vatandaşların hayat standardını yükseltmek için kolları sıvayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, ilçesine bağlı 5 köye “yakut” değerinde dokunuş yaptı. Uçar’ın kısa zamanda yaptığı millet konutu, taziye evleri, düğün salonu ve kıraathaneler, Erzurum protokolünün katılımıyla açıldı.

Yakutiye Belediye Başkanı seçildikten sonra, ilçesinin sorunlarını belirleyen Dr. Mahmut Uçar, bu sorunlara hekim hassasiyetiyle küçük dokunuşlar yapmaya ve çözümler üretmeye başladı. Aslen Soğucak Köyü’nden olan ve komşu köyleri iyi bilen ve tanıyan Dr. Mahmut Uçar, başta Dumlu olmak üzere, Güzelova, Söğütyanı, Kırkgöze ve Akdağ Köyleri’nde 7-8 ay içinde, insanların hayatını hem kolaylaştıracak, hem de daha kaliteli hale getirecek çalışmalara imza attı.

 

AÇILIŞLARA YOĞUN İLGİ

Kimi köye muhtarlık, kimisine millet konağı, kimisine taziye evi, okuma odası, çocuk oyun parkı, futbol sahası kazandıran, yolları asfaltlayan Başkan Mahmut Uçar. yaptığı hizmetlerin açılışı için Erzurum protokolünü, başta Vali Okay Memiş, Milletvekili İbrahim Aydemir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ile bazı bürokratları, belediye meclis üyelerini ve basın mensuplarını köylere taşıdı.

 

UÇAR: TÜRKİYE’DE İLK OLMAK İSTEDİK!

Günün finalini Dumlu’da yaptığı açılışla taçlandıran Başkan Uçar, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu köylerde millet konakları oluşturulması doğrultusunda ‘Yakutiye’de Millet Konakları’ yaparak bu uygulamayı yerine getiren Türkiye’deki ilk belediyelerden olmak istedik.

Sosyal ve kültürel alanda hemşehrilerimize önemli hizmetler verecek olan bu mekanlardan her yaştan insanımız istifade edecektir. Kıraathane ve kütüphanelerde kitap okunacak, ders çalışılacak, önemli gün ve taziyelerin buluşma noktası olacak, dışardan gelen misafirler burada ağırlanacak, sosyal ve ictimai hayata dair konular buralarda tartışılıp buralarda müzakere edilecek. Bizler de zaman zaman gelip genç, yaşlı her kesimden hemşehrilerimizle buralarda sohbet edip, talep ve beklentilerini buralarda dinleyeceğiz.

 

Şehrimizi yöneten siyasetçi ve bürokratlar ile alanında uzman olan gazeteci-yazar, bilim adamı veya STK temsilcilerini bu sohbetlerle, köyde yaşayan vatandaşlar ile buluşturmak istiyoruz.

Hepinizin bildiği gibi bu tür uygulamalar eskiden köylerde “köy oturmaları” adı altında yapılıyor ve birçok konuda ilim sohbetleri buralarda gerçekleşiyordu. Bizler de bunu tekrar yaşatmak istiyoruz.

Bizler Yakutiye Belediyesi ailesi olarak yönetici ve çalışanlarımızla birlikte daha güzel, daha yaşanabilir, daha huzurlu bir Yakutiye için ter dökmekteyiz, bizimle birlikte çalışan arkadaşlarıma üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize uyum ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.”