BAŞKAN UÇAR İLE TARİHİ MEKANLARDA ERZURUM’U KONUŞTUK!
Video kalitesi internet hızınıza göre düşük olabilir. simgesinden çözünürlük seçebilirsiniz.

SAĞLIK İl Müdürü olarak görev yaparken, “son dakika” kararıyla “siyaset” diyen, önce aday adayı olan, ardından da aday gösterilen ve Ak Parti’den Yakutiye Belediye Başkanı seçilen Dr. Mahmut Uçar ile Üç Kümbetler’de buluştuk, tarihi mekanı dolaştık, ardından da Paşakonağı’nda (Hanağası Konağı) çay içtik ve neler düşündüğünü, ilçesinde neler yapmayı planladığını konuştuk.
Ülkemizin 7 şehrinden daha büyük ve kalabalık olan, Erzurum’un da “tarih merkezi” konumunda bulunan Yakutiye İlçesi’nin çehresini değiştirme kararlılığı içinde olan Başkan Mahmut Uçar’ın rüyalarını “Saltuklu” hayalleri süslüyor. Sohbetlerinde sıklıkla tarihe ve sanata vurgu yapan, dolayısıyla tıp hekiminden çok, kültür adamı imajı çizen Başkan Uçar ile söyleşimizin ana temasını da tarih ve doğa turizmi, dolayısıyla da Saltukoğulları Beyliği konuları oluşturdu.
Hanağası Konağı olarak Erzurum’un kültür tarihinde yerini alan, şimdiki sakinleri Akgül Ailesi tarafından da Paşakonağı olarak adlandırılan, 300 yıllık bir geçmişe sahip binanın nostaljik mutfağında yaptığımız sohbette; belirlediği hedefleri dile getiren, Üç Kümbetler başta olmak üzere Hacı Cuma sırtlarında uygulamayı düşündükleri projeleri anlatan Başkan Uçar, son derece önemli konulara vurgu yaptı, “2020’yi Yakutiye’de Saltuklu Yılı olarak kutlamayı hedefliyorum” dedi.